(FOTO) Članice Aktiva žena I mesne zajednice posetile korisnike Gerontološkog centra Vrbasa

460

VRBAS - Aktiv žena Prve mesne zajednice u Vrbasu više od 35 godina poklanja drugima radost druženja i stvaralaštva. Uz podršku predsednice Stefanije Mažić, članice ovog udruženja su u nedelju 21. aprila obradovale korisnike Gerontološkog centra Vrbas svojom posetom.

Foto: Mihailo Simić

Članice udruženja navode da su se i ove godine setile potrebe svojih bivših komšija i komšinica da čuju novosti i vide poznata lica sa kojima su dugi niz godina živeli i lepo se družili. Stoga su se kao i do sada organizovale i donele pune kutije kolača i peciva, sokove ali što je važnije osmehe i lepu reč. Korisnici i korisnice su im uzvratili iskrenim razgovorom, recitovanjem poezije koju su sami napisali ili se dosetili za ovu priliku. Naravno, u ovakvim trenucima nezaobilazne su i pesme kojih se srce seti i grlo zapeva. U tome su učestvovali korisnici Fan Slavica i mlađani devedesetogodišnjaci Gregović Ivan i Petrović Milivoje.

Foto: Mihailo Simić

Mira Kostelnik podsetila je prisutne da Aktiv žena trenutno okuplja 48 članica i postoji još od 1983. godine koje se bave kreativnim i humanitarnim radom. Angažovane su u radu tkačke radionice i obučene su veštini tkanja upravo od strane Anke Lalić, voditeljke tkačke radionice Gerontološkog centra Vrbasa, sa kojom i danas često sarađuju. Sarađuju sa mnogim udruženjima u Južnobačkom okrugu, pomažu učenike osnovnih škola odećom, organizuju izložbe rukotvorina u prostoru bioskopa i Gradskog muzeja Vrbasa, putuju i izlažu širom Vojvodine i Srbije. Zahvalne su na velikoj podršci i dugogodišnjoj saradnji sa rukovodstvom opštine Vrbas.

Foto: Mihailo Simić

Direktorka Gerontološkog centra Vrbas Radmila Musić je učestvovala u opuštenom razgovoru i druženju korisnika i dragih gošći koje je upoznala sa načinom života i rada ustanove, kao i planovima za proširenje i dogradnju zgrade tokom naredne godine.

Foto: Mihailo Simić
Foto: Mihailo Simić
Foto: Mihailo Simić