Medicinski radnici opštine Vrbas prisustvovali seminaru o bezbednosti dece u saobraćaju

98

VRBAS - Institut za javno zdravlje Vojvodine, u saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti u saobraćaju, organizovao je u Vrbasu seminar na temu sigurnog prevoza dece u vozilima.

Prema rečima Marijane Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti u saobraćaju, ovi seminari su namenjeni prevashodno zdravstvenim radnicima koji su autoritet za roditelje i njihove sugestije su značajne, ističući da je cilj podstaći zdravstvene radnike da poruku koju su čuli na seminaru prenesu roditeljima. Ona je dodala da je roditelje potrebno obučiti da pravilno koriste auto sedišta jer samo tako mogu da sačuvaju život dece.

Prisutnima na skupu se obratila i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas Miljana Štulić, koja je podsetila da je lokalna samouprava sprovela niz aktivnosti na ovu temu, u saradnji sa Policijskom stanicom Vrbas i obrazovnim ustanovama. Podsećanja radi, u jednoj odakcija su, kako je Štulić istakla, deljena auto sedišta, što je potvrdilo rešenost Opštine Vrbas da se baci edukacijom učesnika u saobraćaju.

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja već duži period popularizuje teme bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju sprovodeći razne aktivnosti u cilju edukacije, a pored toga, 30 odsto svih naplaćenih kazni za saobraćajne prestupe u opštini odlazi u fond za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: