Objavljen program 51. Zonske smotre dečjeg pozorišnog stvaralaštva u opštini Kula

243

KULA / CRVENKA / RUSKI KRSTUR - U Kuli, Crvenki i Ruskom Krsturu će se 5, 7. i 8. maja održati 51. Zonska smotra dečjeg pozorišnog stvaralaštva.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na sceni Doma kulture Crvenka će u nedelju, 5. maja s početkom u 19:00 časova, biti odigrana predstava „Bon ton – dobar ton“ po motivima knjige Jasmine Petrović, a u režiji Zorana Radulovića. Predstavu izvodi dečji ansambl Pozorišta „Stevan Sremac“.

U utorak, 7. maja, na sceni Kulturnog centra Kula igraće se tri predstave. Od 10:00 časova na programu je „Ključ mašte“ za koju je tekst i režiju radio Slobodan Nogavica, a potom će od 11:30 MKUD „Petefi Šandor“ iz Telečke igrati predstavu na mađarskom jeziku „Kad bih bio odrastao“ Eve Janikovski, u režiji Monike Pešić. Poslednja predstava tog dana počinje u 13:00 časova, a reč je o „Pijanom kralju“ Laslo Tibora koju će ansambl MKC „Nepker“ iz Kule izvesti na mađarskom jeziku. Režiju potpisuje Pastor Jožef.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Bača odigraće u sredu, 8. maja, od 10:00 časova „Ekologijadu“ Irene Zlatković, u režiji Ljiljane Umićević i Marine Petković. Od 11:30 predstaviće se još gostiju iz Bača, ovog puta članovi KUD „Mladost“, koji će odigrati „Uobraženog petla“, po motivima Ezopove basne. Tekst i režiju potpisuju Vladimir Bosančić, Magdalena B. Štrbac i Milica Jovin. Dečji dramski studio Kulturnog centra Apatin nastupa od 13:00 časova predstavom „Naša klupa“ za koju je tekst i režiju uradio Dušan Gladić, a učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Sonte izvešće od 14:30 predstavu „Ruka ruci“ za koju su sami uradili tekst i režiju. Ove četri predstave igraju se na sceni Doma kulture Crvenka.

Na sceni Doma kulture Ruski Krstur u sredu od 17:00 igraće se predstava „Kad se veštica zakljubi“, koju na rusinskom jeziku izvode članovi Dramskog studija „Art“, Doma kulture Ruski Krstur. Režiju potpisuje Ksenija Bođanec. Od 18:30 Amatersko pozorište KUD „Štefanik“ iz Lalića izvodi „Priču iz parka“ Đurđe Liliove na slovačkom jeziku. Za režiju su se pobrinuli Jana Brčiar i Jurij Turčan.

Organizatori i domaćini smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula, Kulturni centar Kula, Dom kulture Crvenka i Dom kulture Ruski Krstur. Pokrovitelj smotre je Opština Kula.