Pomozimo Danijeli iz Zmajeva da ponovo samostalno korača

600

ZMAJEVO - Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za Danijelu Babić (1992) iz Zmajeva koja se zbog teških telesnih povreda nalazi u invalidskim kolicima.

Vraćajući se s posla 31. oktobra 2016. godine u večernjim satima, pod nerazjašnjenim okolnostima je sletela autom u dubok kanal pored puta. Pronađena je tek sutradan, posle devet sati, zarobljena u smrskanom automobilu i u polusvesnom stanju.

Danijela je kao hitan slučaj primljena u Klinički centar Vojvodine, gde su joj ustanovljene povrede vratnog kičmenog stupa, brojni prelomi kičme, kontuzija frontalnog dela mozga sa desne strane kao i pneumatoraks. Kičma je operisana u četiri navrata, drenirana i kanilisana.

Nakon stabilizacije opšteg stanja, uspostavljanja spontanog disanja, prevodi se na rehabilitaciju u Stari Slankamen gde je boravila pet nedelja. Rehabilitacija je kompromitovana svakodnevim epizodama febrilnosti, zbog čega se prevodi na Kliniku za infektivne bolesti KCV gde je lečena od urinarne infekcije. Tu je urađena dekanilacija rana u fazi zarastanja.

Januara meseca 2017. godine prebačena na kliniku za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu. U toku boravka tretitana je kroz fizio, radne i elektro procedure, gde dolazi do vidnog poboljšanja – zauzimanja sedećeg položaja sa potporom, pokretanje mehaničkih kolica, dobijanje punog obima pokreta u ramenom i lakatnom delu. Danijela počinje samostalno da se hrani i odrzava ličnu higijenu.

Uz konsultaciju lekara, porodica dobija predlog da se uradi transplantacija matičnih čelija iz tri tretmana, u cilju poboljšanja celokunog i neurološkog stanja.

Da se Danijela uz nastavak rehabilitacije, veru, rad i trud kao i do sad ponovo zakorača, vrati se ostvarenju svojih snova, ciljeva, folkloru i poslu upišite 643 i pošaljite SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Uplate se mogu izvršiti na sledeće račune:

Dinarski: 160-537860-91
Devizni EUR: 00-540-0002891.9, IBAN: RS35160005400002891958, SWIFT/BIC: DBDBRSBG