(VIDEO) FK Crvenka na čelu sa Markom Jarićem pobednik turnira u Majamiju

1140

CRVENKA - Fudbalski klub Crvenka iz Majamija, na čelu sa našim proslavljenim košarkašem Markom Jarićem, osvojio je pehar za najbolju ekipu na turniru Fudbalske lige Majami Biča.

Neverovatna priča dolazi nam iz Sjedinjenih Američkih Država, tačnije sa Floride, gde se održava fudbalsko takmičenje Miami Beach Soccer League. Od deset timova, od kojih su po dva iz SAD, Italije i Argentine i po jedan iz Gvatemale, Hondurasa i Haitija, nalazi se i srpski klub koji nosi ime, ni manje ni više, nego FK „Crvenka“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#MBSL LA FINAL SUNDAY, Mar. 24, 2019 Fc Crvenka 1:0 Rosario Fc. Interviews before and after the game! #MarkoJaric #FelipeLongono #slavo #RubenLogiacono #Milano Thank you Guys! #DaroDaicz #KlausGerman #RoloDelCampo #EnderVasquez

Објава коју дели Jorge Banegas (@miami_beach_soccer_league) дана

Klub pod imenom „Srpsko fudbalsko društvo“ osnovao je 2016. godine Vedran Ćoso, a od ove godine ekipa sastavljena isključivo od Srba, nosi ime FK „Crvenka“, na inicijativu Crvenčanina i jednog od ključnih igrača u ekipi Bogdana Škrbića.

Pored košarkaša Marka Jarića, FK „Crvenka“ Majami sastavljena je od naših momaka koji žive, rade i studiraju u Americi.

Fudbalski klub „Crvenka“ finalnu utakmicu odigrao je protiv ekipe „Rosario Central“ iz Argentine, a pehar za najbolji tim otišao je u ruke srpskog tima koji je protivnika savladao rezultatom 1:0.

Pogledajte video prilog: