(VIDEO) Kod Gimnazije “Žarko Zrenjanin” postavljeni ležeći policajci

766

VRBAS - U Ulici Narodnog fronta u Vrbasu, u blizini marketa Idea i Gimnazije "Žarko Zrenjanin", radnici Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" postavili su ležeće policajce na inicijativu Saveta za bezbednost opštine Vrbas.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

“S obzirom na to da je Savez za bezbednost saobraćaja prepoznao da ovde postoji problem, uputili smo zahtev našem veću koje je odmah odobrilo da se u Ulici Narodnog fronta postave ležeći policajci”, rekla je zamenica predsednika opštine Vrbas i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas Miljana Štulić.

Prema njenim rečima, ovih dana će biti postavljena i zaštitna ograda kraj puta do Gimnazije “Žarko Zrenjanin”, koja će usmeravati na pešački prelaz. Novac za radove je obezbedila lokalna samouprava, a ukupna vrednost je oko 300.000 dinara.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

“Na raskrsnici ulica Narodnog fronta i palih boraca postavljaju se četiri ležeća policajca, a postavlja se i vertikalna signalizacija koja će se raditi sa plastikom, po prvi put u Vrbasu”, kaže Milovan Krivokapić, predradik “Puta”.

Budući da se u blizini nalazi i Osnovna škola “Bratstvo jedinstvo” čiji učenici takođe prelaze put na ovom mestu, novim rešenjem biće uvećana i njihova bezbednost.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Podsećamo da se na ovom pešačkom prelazu dogodilo nekoliko saobraćajnih nesreća, zbog čega su nadležni utvrdili da je postavljanje ležećih policajaca jedno od rešenja za ovaj problem.

Iz JKP Komunalac Vrbas apeluju na učesnike u saobraćaju da pripaze jer je ovo veoma prometna raskrsnica, a u blizini su dve škole. Ograničenje brzine je 30 km/h, a zbog ležećeg policajca vozači će moći da voze 20 km/h, što će maksimalno povećati bezbednost u saobraćaju na ovoj deonici puta.

Pogledajte prilog JKP “Komunalac” Vrbas: