Pokrajina finansira rekonstrukciju i sanaciju OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću

252

KRUŠČIĆ - U holu Pokrajinske vlade predstavljeni su u četvrtak projekti investicionih ulaganja, u okviru kojih se finansira odnosno sufinansira rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i investiciono održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Vojvodine.

OŠ "Veljko Vlahović" Kruščić / Foto: M. V. fotopres.com

Ugovore u ukupnoj vrednosti većoj od 143.000.000 dinara pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš uručio je predstavnicima 48 objekata vaspitno-obrazovnih ustanova.

Ugovor o dodeli novčanih sredstava za sanaciju Osnovne škole „Veljko Vlahović“ u Kruščiću u vrednosti od 2.950.000 dinara potpisala je direktorka škole Vesna Medojević.

Prema pristiglim prijavama, može se zaključiti da su zamena stolarije, sanacija krovne konstrukcije i zamena krovnog pokrivača, energetska sanacija objekta – postavljanje termoizolacije na fasade objekata, sanacija sanitarnih čvorova, sanacija i rekonstrukcija elektroenergetskih instalacija i instalacija za zagrevanje objekata i dalje među prioritetnim potrebama vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

Resorni sekretar u svom govoru naglasio je i značaj lokalnih samouprava, kao i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koji su do sada izdvojili znatna sredstva i učestvovali u finansiranju ovakvih projekata.