Policija zadržala dvadeset osam osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola

790

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 22. do 28. aprila.

Foto: J. B. fotopres.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teške i šest osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 28 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede. Dvadeset dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je pet vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile teške i tri osobe lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda.

Napisano je 118 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata 403 prekršajna naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prvenstva prolaza.