Počele prijave fizičkih lica kao poslodavaca za angažovanje sezonskih radnika

173

KULA - Posle predstavljanja onlajn sistema za prijavu sezonskih radnika na obuci koja je nedavno održana u Kuli, lokalna samouprava će omogućiti fizičkim licima da se registruju kao poslodavci.

Opština Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Sva fizička lica koja žele da angažuju sezonsku radnu snagu kao poslodavci, od danas mogu da registruju nalog u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula koja se nalazi u zgradi Opštine, Lenjinova 11, soba 310. Više informacija možete da dobijete na 025/751-156.

Poslodavci sezonske radnike u poljoprivredi od ove godine mogu da angažuju i elektronski, putem portala www.sezonskiradnici.gov.rs. Svi radnici prijavljeni preko tog portala imaju pravo na penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i osiguranje u slučaju povrede na radu.

Za istu namenu razvijena je i aplikacija za pametne telefone, koja je ujedno i prva potpuno operativna mobilna aplikacija za jedan servis javne uprave. Mobilna aplikacija “Sezonski radnici” od 1. aprila dostupna je za preuzimanje na Google play prodavnici, a uskoro će biti na raspolaganju i vlasnicima telefona sa iOS operativnim sistemom.

Preuzmite Vodič za primenu Zakona o sezonskom radu.