Srpski Miletić domaćin državnog prvenstva u pecanju

471

SRPSKI MILETIĆ - Udruženje sportskih ribolovaca "Ribolovac" iz Srpskog Miletića biće 8. i 9. juna domaćin državnog prvenstva u pecanju za kadete i juniore.

Foto: N. Janjanin, fotopres.com

Ovo je takmičenje za ulazak u reprezentaciju Srbije za 2020. godinu i na njemu će učestvovati oko 60 najboljih iz cele zemlje:

  • Kadeti do 15 godina
  • Juniori U20 do 20 godina
  • Juniori U25 do 25 godina

Pecaju se ukupno četiri kola, s tim što se prvo i drugo pecaju u Srpskom Miletiću na ribolovačkoj pisti „Ribolovca“ na kanalu DTD, koja se nalazi od mosta desno ka prevodnici. Pista se nalazi blizu centra sela.

Prvo i drugo kolo pecaće se 8. i 9. juna, dok će se 7. juna održati trening.

Rezultati iz sva četiri kola se sabiraju, a najbolja deca u tri pomenute kategorije ulaze u reprezentaciju Srbije.

„Ovo je lepa promocija i kluba i sela i naravno sportskog ribolova. Osim ovog takmičenja, našem klubu je dodeljeno i završno kolo lige Vojvodine za kadete, juniore i veterane koje će biti u trećoj nedelji septembra, a sve zaslugom kluba koji je u prošloj godini imao tri reprezentativca i to Aleksandru Pavkov u kategoriji Kadeta i dvojicu basista koji su prošle godine bili i vicešampioni Srbije i išli na svetsko prvenstvo u Meksiko u Black bass ligi, Darjan Major iz Odžaka i Pavle Liko iz Kule“, kažu iz USR „Ribolovac“ iz Srpskog Miletića.