Program i satnica manifestacije Chefs for life – Kuvari velikog srca

3402

VRBAS - Na platou ispred Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" će se u nedelju 5. maja održati manifestacija "Chefs for life - Kuvari velikog srca".

Pripreme za manifestaciju Chefs for life - Kuvari velikog srca

Manifestaciju će pratiti veliki broj aktivnosti, a centralni događaj je pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u pečenju palačinki. Više o tome možete pročitati na sledećem linku: Pripreme za Ginisa teku punom parom, kulinarski spektakl u Vrbasu sve bliži

Program i satnica manifestacije:

S obzirom na to da će u nedelju u Vrbasu morati da se ispeče najmanje 14.200 palačinki, početak pečenja zakazan je za 05:30 časova. Za tu namenu pravo iz Italije stiglo je 200 tiganja i 15.000 korneta specijalno dizajniranih za palačinke.

Otvaranje manifestacije je u 10:00 časova, kada će početi program na bini. Na štandovima će se deliti kokice, flips, keks, sladoled i ostali slatkiši. Sve će biti gratis tokom celog dana.

Manifestacija počinje uvodnim govorom voditelja programa Milana Stepanova, a u 10:10 Đorđe Ristić iz Svrljiga držaće zdravicu. Prisutnima će se posle toga obratiti načelnik Policijske stanice Vrbas Vlado Glođović i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Iz Italije je stiglo 200 tiganja za palačinke / Foto: Boris Bijelović

Posle uvodnog obraćanja, nastupiće guslar Miloš Laketić iz Vrbasa, potom gajdaš Filip Savić iz Svrljiga, a zatim i njegov sugrađanin Đorđe Ristić, koji će svirati frulu. Deca će od 10:45 moći da uživaju u tački mađioničara Karla iz Kule, a od 11:05 i u predstavi „Ostrvo sa šlagom“, koju izvodi studio „Željko Veseljko“ iz Novog Sada.

Posetioci će kuvanim jelima moći da se posluže od 12:00 sati.

12:15 – Dečiji koncert, Branimir Rosić i leteća gitara
13:00 – Etno grupa „Avaz“
13:30 – Zvanično završavanje pečenja palačinki
13:35 – Iznenađenje za posetioce
14:00 – Tombola (besplatno deljenje tiketa sa brojevima svoj prisutnoj deci)
14:15 – DJ Milija Bjelica
15:00 – Objavljivanje rezultata tombole

Najavljeni su govori organizatora i gostiju, posle čega će biti pročitan nagrađeni rad Leona Rukavine iz Udruženja „Multiart“. Leon je sa svojom kratkom pričom o autizmu i udruženju Multiart na ruskom jeziku dobio diplomu prvog stepena na međunarodnom konkursu u Kostromi, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Ruske Federacije.

Posle čitanja Leonovog rada počinje i podela palačinki, a prisutne će zabavljati DJ Milija Bjelica.

Za vreme trajanja programa na bini, na sportskim terenima pored traje program: pokazne vežbe inkluzivnog džudoa iz Sombora, pokazne vežbe specijalnih jedinica policije, policijski psi tragači, druženje sa vatrogascima, kolona oldtajmera, tramboline, crtanje po licu, radionica sa balonima. Berber Željko Bičkeji šišaće decu bez nadoknade.

Posluženje će biti gratis tokom celog dana. Ukoliko neko želi da ostavi prilog, biće postavljene dve kutije sa oznakama Udruženja „Multiart“ i Vozača velikog srca.

Dobrodošli u grad heroja Dragana Grubića!