(FOTO) Stigle dve medalje: Endre Goga osvetlao obraz Kule na karate prvenstvu Balkana

409

KULA - U Čačku je od 25. do 27. aprila održano 21. prvenstvo Balkana za seniore, pod pokroviteljstvom Karate federacije Balkana, Karate federacije Srbije, Olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta i omladine.

Foto: Milorad Krnajac

Za Karate klub „Vukovi“ iz Kule ekipno i u pojedinačnoj konkurenciji nastupio je Goga Endre u kategoriji veterana. U konkurenciji 11 zemalja Balkana, Endre je doneo dve medalje u naš grad, jedno srebrno odličje za reprezentaciju Srbije i bronzanu medalju za sebe u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: Milorad Krnajac

Ovo je drugo veteransko prvenstvo, prvo je održano u Istanbulu prošle godine, a sve u sklopu seniorskog prvenstva. Ideja Karate federacije Balkana je bila da stari šampioni i prvaci svojih država nastave sa takmičenjem, iako su prešli starosnu granicu koja je u karateu 35 godina.

Foto: Milorad Krnajac

Prošle godine za Srbiju su osvojene ukupno tri medalje pojedinačno, a ove godine samo u Kulu su stigle dve, pojedinačno bronzana medalja i ekipno srebrna medalja za Srbiju.

Za reprezentaciju Srbije su nastupali Goga Endre iz KK „Vukovi“ iz Kule, Seguljev Dejan KK „OSS“ iz Novog Sada i Polužić Nebojša KK „Žandarmerija“ iz Beograda. Oni su doneli srebrnu medalju i drugo mesto na Balkanu izgubivši od reprezentacije Turske u finalnom meču sa 2:0.

Foto: Milorad Krnajac

Pojedinačno, u borbi za finale Goga Endre je izgubio meč od predstavnika Turske, inače sedmostrukog prvaka Turske i seniorskog šampiona Evrope Aydina Yurura iz Istanbula.

„Uprava kluba je oduševljena postignutim rezultatima našeg takmičara Goga Endrea, koji je smogao snage i hrabrosti da posle dvomesečnih priprema koje, su se odvijale uglavnom u Mašinskoj školi kojoj se ovim putem neizmerno zahvaljuje, izađe na takmičenje i donese u Kulu prve zvanične medalje sa tako velikog takmičenja kao što je prvenstvo Balkana“, kažu u KK „Vukovi“.