Počinje četvrti Somborski književni festival

116

SOMBOR - Četvrti Somborski književni festival biće održan 10. i 11. maja u organizaciji Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Skupštine grada Sombora i Kulturnog centra "Laza Kostić".

Namera festivala je predstavljanje aktuelne književne produkcije, te su njegovi gosti relevantna imena iz domena savremene umetnosti: Mihajlo Pantić, Ljubica Arsić, Vladislav Bajac, Bojana Stojanović Pantović, Marko Pogačar i Dragan Bošković.

Somborski književni festival biće održan u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“, sa početkom koji je za obe večeri zakazan za 18:30 časova. Pored razgovora i čitanja, tokom Festivala će biti dodeljena i nagrada na konkursu za najbolju drugu knjigu autora mlađih od 35 godina beogradskom piscu Milošu Petriku za zbirku priča „Mlad si da se proslaviš“.

Program Somborskog književnog festivala

Petak 10. maj 2019. godine:

  • 18:30 – svečano otvaranje Festivala
  • 19:00 – razgovor i čitanje: Bojana Stojanović Pantović, Marko Pogačar i Dragan Bošković (o autorima govori Branislav Živanović, razgovor vodi Tamara Babić)

Subota 11. maj 2019. godine:

  • 18:30 – dodela nagrade na konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina Milošu Petriku
  • 19:00 – razgovor i čitanje: Mihajlo Pantić, Vladislav Bajac i Ljubica Arsić (o autorima govori Dragan Babić, razgovor vodi Tamara Babić)