(VIDEO) U Hramu Svetog Marka u Kuli održan koncert Pevačke grupe Vezak iz Surčina

1241

KULA - U okviru obeležavanja hramovne slave u Kuli, u Crkvi Svetog Marka je u utorak održan koncert Pevačke grupe "Vezak" iz Surčina.

Pevačka grupa Vezak / Foto: N. Janjanin

Kuljani su sa oduševljenjem pratili nastup gostujuće pevačke grupe koja je pored duhovnih, izvodila i srpske tradicionalne pesme, trudeći se na ovaj način da ih sačuvaju od zaborava.

Pevačka grupa „Vezak“ postoji od 2015. godine kao ogranak hora Pokrova Presvete Bogorodice pri hramu Prepodobne mati Paraskeve u Surčinu. Od 2004. godine je delovao kao dečji hor „Vitlejemska zvezda“, a kasnije kao vokalni ansambl.

Atmosfera u Hramu Svetog Marka u Kuli / Foto: N. Janjanin

Od novembra 2018. godine grupa poje u novoizgrađenom hramu Svetog apostola Mateja u Novom Surčinu. Sastav broji četiri mlade članice: umetnički rukovodilac i osnivač sastava Maja Aleksić, Aleksandra Aleksić, Jelena Krnjajić i Andrea Zogović.

Maja Aleksić kaže da grupa svake nedelje poje na liturgijama, službama i bogougodnim događajima.

Na pitanje novinara Q televizije o tome kakve su rekacije publike, s obzirom na to da su pesme dosta emotivne, Maja je odgovorila: „Reakcije su uglavnom zapanjujuće. Mi se trudimo da prenesemo na narod našu emociju i to o čemu pevamo i nadam se da uspevamo u tome.“

Kompletan koncert možete pogledati na našem portalu: