JKP Čistoća prikuplja staklenu ambalažu na Trgu Svetog Trojstva, obezbeđeni pokloni

366

SOMBOR - Javno komunalno preduzeće "Čistoća" iz Sombora sprovešće danas akciju prikupljanja staklene ambalaže, u saradnji sa operaterom za upravljanje ambalažnim otpadom Sekopak d.o.o.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Potrebno je da donesete najmanje tri kilograma staklene ambalaže (flaše i tegle), do promotivnog štanda JKP “Čistoća” Sombor, koji će biti postavljen na Trgu Svetog Trojstva (Ćelavi trg), u sredu 15. maja u periodu od 10:00 do 13:00 časova, a promoteri će vam za predato staklo uručiti poklon.

Kako kaže šef Odeljenja selekcije otpada u JKP „Čistoća“ Vanja Vlaškalić, cilj ovakve akcije je pre svega očuvanje životne sredine i skretanje pažnje građanima na značaj selekcije otpada. „S obzirom na to da je stopa reciklaže ambalažnog stakla veoma niska, trudimo se da poradimo na tome i da povećamo količine ambalažnog stakla koje ćemo uputiti na reciklažu“, dodaje ona.

Građani svakog dana od ponedeljka do petka, u periodu od 06:00 do 13:00 časova mogu da u reciklažni centar JKP „Čistoća“, pored ambalaže, odnesu i tvrdu plastiku koja ne spada u ambalažu, novine i kancelarijski papir i za to dobiju određenu količinu novca.

Pogledajte prilog RTV Sreće: