Milko Dačević iz Srpskog Miletića dobitnik treće nagrade na literarnom konkursu „Krv život znači“

641

SRPSKI MILETIĆ - U utorak 7. maja, komisija Crvenog krsta Srbije odabrala je najuspešnije radove na ovogodišnjem konkursu "Krv život znači".

Komisiju su činili dr Milutin Mihajlović, potrepedsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik komisije DDK Crvenog krsta Srbije, Ivana Rodić, član komisije DDK kao načelnik odeljenja za motivaciju i organizaciju davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije i Zorica Bjelić, kao član komisije DDK i PR Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Najbolji u svim kategorijama u preko 26.000 radova iz 122 organizacije Crvenog krsta koje su realizovale konkurs dolaze iz Beograda (CK Palilula, Novi Beograd, Zemun, Obrenovac, Lazarevac, Grocka, Čukarica, Savski venac i Rakovica), iz Vojvodine (Odžaci, Sremska Mitrovica, Ruma, Kanjiža, Kikinda, Sombor, Zrenjanin), kao i iz Trstenika, Knjaževca, Kraljeva, Kuršumlije, Prokuplja, Šapca, Velike Plane, Ivanjice, Boljevca i Požarevca.

Literarni rad Milka Dačevića, učenika petog razreda OŠ „Kosta Stamenković“ iz Srpskog Miletića (mentor Dušanka Tričković) osvojio je treću nagradu u kategoriji od petog do osmog razreda. Nagrade će biti uručene u Crvenom krstu Srbije.