Nedelja Crvenog krsta obeležena i u Gerontološkom centru Vrbas

136

VRBAS - Delegacija podmlatka i omladine Crvenog krsta Vrbas, predvođena sekretarkom Tatjanom Gluščević, obeležila je Nedelju Crvenog krsta posetom korisnicima Gerontološkog centra Vrbas.

Foto: Mihailo Simić

One su upoznale korisnike sa istorijatom i aktivnostima koje ova međunarodna organizacija po svetski priznatim standardima sprovodi na lokalnom nivou u opštini Vrbas.

Foto: Mihailo Simić

Nakon što su odigrale kratku pozorišnu predstavu posvećenu buđenju humanosti koje su same i napisale, mlade članice Crvenog krsta su predstavile i svoju motivaciju za humanitarno angažovanje u prenošenju znanja i primeni postupaka prve pomoći ugroženima, kao i društvenoj podršci koju svakodnevno pružaju stanovništvu.

Foto: Mihailo Simić

Korisnici Gerontološkog centra Vrbas su nagradili mlade aktivistkinje aplauzom i prisetili se trenutaka kada je u njima prevladala briga za drugog čoveka, čak i po cenu rizika za sopstveni život. Pojedini korisnici su ponosni što su u životu imali mogućnost da prime ili pruže pomoć drugom čoveku, pa su se zahvalili gošćama na prilici da zajedno probude sećanja na važnost humanosti i solidarnosti.