Vukovi pokupili medalje na takmičenjima u Beočinu

403

KULA - Proteklog vikenda u sportskoj hali u Beočinu, održana su dva velika takmičenja u karateu.

Foto: Željko Vorinski

Prvog dana, u subotu je održan kup Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore gde je nastupila i ekipa Karate kluba „Vukovi“ kao ekipni prvak Vojvodine u juniorskoj konkurenciji. U sastavu ekipe su bili: Ćosić Filip, Milutinović Miloš, Kakaš Aleksandar i Bođanac Aleksandar. U konkurenciji najjačih juniorskih ekipa iz Srbije, juniori KK „Vukovi“ su uspeli da dođu do polufinala i izbore se za treće mesto i bronzanu medalju. U pojedinačnoj konkurenciji takmičari kulskog kluba zaustavljeni su u eliminacionim borbama.

Imajući u vidu činjenicu da „Vukovi“ postoje nepune tri godine i da su sem Ćosić Filipa svi juniori gotovo početnici u karateu sa veoma kratkim takmičarskim stažom, osvajanje trećeg mesta u Srbiji ekipno je fantastičan podstrek za dalji rad i cilj koji su „Vukovi“ postavili pred sebe, a to je seniorska ekipa u Premijer ligi sa svim takmičarima iz Kule, bez dovođenja pojačanja sa strane.

Narednog dana je održan internacionalni turnir A kategorije “Dunav KUP”, za mlađe uzrasne kategorije do uzrasta nada, koji je okupio oko 900 karatista iz Srbije i regiona. Vukovi su nastupili sa pet takmičara i jednom ekipom. Dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju takmičari su doneli u Kulu sa ovog prestižnog turnira. Ekipa nada u sastavu Krnajac Mihajlo, Mijanović Rastko, Krnajac Miloš i Ćosić Uroš su zrelo i rutinski pobedama nad aktuelnim prvakom i drugoplasiranom ekipom u Srbiji „Vitezom“ i „Nipponom“ iz Beograda osvojili zasluženo prvo mesto i čestitke od strane selektora i trenera reprezentacije.

Foto: Željko Vorinski

Ćosic Uroš je bukvalno “obrisao” svoje protivnike bez ijednog izgubljenog poena i sve mečeve završavao pre isteka vremena i zasluženo se, okićen zlatnom medaljom, popeo na pobedničko postolje. Dvožak Mia je zaustavljena u polufinalnoj borbi i morala je da se zadovolji trećim mestom i bronzanom medaljom.

Trenutno najbolji takmičari, koji su u fazi tempiranja forme za Balkansko prvenstvo, Krnajac Mihajlo i Mijanović Rastko, iskoristili su ovaj turnir za ispunjenje zadataka koje im je zadao stručni štab i samouvereno i bez ikakvih problema su sa ogromnom bodovnom razlikom stigli do finala. Mihajlo je imao sedam borbi, a Rastko pet, vidno iscrpljeni dobili su zadatak da se čuvaju povreda i da ne ulaze u rizične duele. Meč su priveli kraju i tako su sa srebrnom medaljom došli u Kulu.

„Uprava kluba je fokusirana sada da ovu polusezonu, pored već osvojene dve medalje sa Balkanskog prvenstva, u svoju riznicu donese još neku medalju, jer krajem meseca u Banjaluci se održava Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije. Očekujemo da će jedina dva naša predstavnika iz Kule Krnajac Mihajlo i Mijanović Rastko, koji su, po rečima selektora Erić Miloša i Savić Saše trenutno bez premca u svojim kategorijama, doneti još koje odličje i tako ćemo nastaviti da budemo prvi klub koji donosi zvanične medalje sa velikih takmičenja u našu sredinu posle zaista dugog niza godina“, rekli su iz KK „Vukovi“.