(FOTO) Matrjoška s ljubavlju u poseti Gerontološkom centru Vrbas

377

VRBAS - Korisnike Gerontolokog centra Vrbas posetili su u četvrtak 16. maja učenici Srednje stručne škole "4.juli", u pratnji nastavnice ruskog jezika Mirjane Hrutke i pedagoga Milene Merdžan Radojičić.

Učenici imaju sreću da na veoma kreativan način usvajaju ruski jezik, pa su došli na ideju da naučeno predstave kroz prolećnu aktivnost pod nazivom „Matrjoška s ljubavlju“.

Ovaj kulturno-jezički program oblikovala je izrada ruske tradicionalne lutke matrjoške poznatije kao „babuška“ i što je važnije, darivanje najlepše lutke. Jednu od ovih prelepih i omiljenih likova učenici iz više razreda srednje stručne škole poklonili su nedavno i ruskom ambasadoru, dok su danas njom obradovali korisnike Gerontološkog centra, koji su davno napustili školske klupe.

Tu poklonima nije bio kraj, s obzirom na to da je na inicijativu učenika korisnicima i zaposlenima u Gerontološkom centru Vrbas priređen recital i muzičko putovanje u daleku i blisku nam zemlju.

Korisnici su na ovaj način oživeli svoje školske dane i prevarili se verujući da su zaboravili davno naučene rečenice i pesme melodičnog ruskog jezika. Svaki korisnik je dobio posebno izrađenu poklon rečenicu na ruskom jeziku sa prevodom, tako da je u jednom trenutku dnevni boravak Gerontološkog centra Vrbas oživeo sa porukama ljubavi i bratstva na oba jezika.

Svi učesnici su zahvalni pažnjom nastavnika i učenika škole koju je direktorka škole Anica Gračanin u najavi događaja najbolje opisala kao „nameru saradnje i širenja humanih odnosa između mladih pokoljenja i pripadnika starije generacije kroz razne aktivnosti kojima se unose boje u jesen života“.