Mladi karatisti Crvenke se okitili medaljama na međunarodnom turniru u Beočinu

205

CRVENKA - U nedelju 12. maja u Beočinu je, u organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine za mlađe kategorije, održan "Dunav kup – Novi Sad Open", tradicionalni međunarodni i selektivni turnir za članove reprezentacije.

Foto: KK Crvenka

Na turniru su, pored domaćih takmičara, nastupili i takmičari i ekipe iz Rumunije, Hrvatske i drugih zemalja.

Karate klub „Crvenka“ je nastupio u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u katama, pojedinačno u borbama i zabeležio sledeće uspehe:

  • Mešoviti kata tim poletarki 2010. godište u sastavu: Sara Sabo, Danijel Došlić i Helena Mirović Jones je osvojio treće mesto i bronzanu medalju.
  • U konkurenciji poletarki 2011. godište i mlađi u katama pojedinačno klasa E (žuii pojas) Helena Mirović Jones je osvojila teće mesto i bronzanu medalju.
  • U konkurenciji poletaraca 2010. godište i mlađi u katama pojedinačno klasa E (žuii pojas) Stefan Jošanović je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju.
  • U konkurenciji pionira 2009. godište u katama pojedinačno u klasi D (oranž pojas) Neven Metikoš je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.
  • Dušan Grabež je u borbama pojedinačno -30 Kg u svom prvom nastupu u borbama osvojio treće mesto i bronzanu medalju

Ukupno je osvojeno pet medalja, od toga jedna bronzana – ekipno i četiri medalje pojedinačno – jedna zlatna, jedna srebrna i dve bronzane.

Dan pre toga, u Beočinu je održan kup Srbije za kadete, juniore i seniore gde je Nikolina Sarapa u konkureciji seniorki zauzela peto mesto pojedinačno u katama.

Karatiste Crvenke očekuje odlazak na izlet i mali marš na Fruškoj gori 19. maja, a zatim krajem maja polaganje za nova učenička zvanja – pojaseve.