Počele prijave za turnir Streljačkog kluba „Univerzal-M“

155

VRBAS - Na strelištu kod šlajza će se 25. maja održati 18. turnir Streljačkog kluba "Univerzal-M" u pucanju iz pištolja velikog kalibra (7,62mm - 45auto).

Puca se u stojećem stavu bez oslonca, sa metom koja se nalazi na udaljenosti od 15 metara. Strelci imaju mogućnost da pucaju pet probnih metaka, a deset (5+5) metaka je za rezultat. Što se tiče vremena, na raspolaganju im je pet minuta za svakih pet metaka,

Gađanje počinje na sudijin znak „start“, a ako strelac opali pre komande, odbija mu se najbolji pogodak.

Posle osnovnog dela u pojedinačnom takmičenju sledi polufinale od prva četiri takmičara sa najboljim rezultatima koji su napravili sa pet metaka, bez probe. Pobednici u polufinalnim duelima plasiraće se u finale sa pet metaka bez probe.

U slučaju jednakih rezultata, pristupiće se raspucavanju sa po jednim metkom do konačnog plasmana. U osnovnom delu takmičenja prednost ima bolja druga serija.

Municiju i oružje za takmičenje obezbeđuje organizator, a dozvoljena je i upotreba sopstvnog oružja.

Prijave se vrše do 23. maja, a takmičenje se održava 25. maja od 11:00 časova. Kotizacija iznosi 1.500 dinara i u nju su uključeni municija, ručak i piće. Pravo nastupa na turniru imaju sva punoletna lica sa važećom ličnom kartom.

Upozorenje

Ukoliko strelac donese svoje oružje, ono mora biti bez municije, spakovano u odgovarajući kofer, kutiju ili futrolu koji onemogućavaju njegovu trenutnu upotrebu. Oružje je obavezno po dolasku na strelište uz odgovarajući oružni list prijaviti organizatoru – službenom licu. Zabranjeno je oružje nositi u futroli oko pojasa.