(VIDEO) Brzina na putu Kula – Vrbas ograničena na 40 km/h

3124

KULA / VRBAS - Na državnom putu Kula - Vrbas postavljeni su znaci sa ograničenjem brzine na 40 km/h, što je zbunilo vozače.

Foto: Nemanja Janjanin

Dejan Aleksić iz Agencije za bezbednost saobraćaja objasno je za RTV da ovo ograničenje brzine, uz znak za opasno ulegnuće na putu, predstavlja najavu nekih budućih radova. Posle zimskog perioda došlo je do otvaranja rupa na kolovozu, pa je upravljač shodno tome izvršio obeležavanje ovog dela puta, kaže Aleksić.

Ovim putnim pravcem u proseku prođe više od 6.000 vozila dnevno i ogroman teret. Zbog starosti, put više ne može da podnese toliku težinu i propada sve više.

Kako je za RTV rekao Ištvan Pap iz “Bačka puta”, Javno preduzeće “Putevi Srbije” predvidelo je rekonstrukciju deonice od Srbobrana do Vrbasa i od Vrbasa do Kule, ali je taj put u međuvremenu toliko propao da rekonstrukcija ne može da se čeka, nego mora da se izvrši krpljenje udarnih rupa.

Za sanaciju ovog dela puta potrebna su četiri radna dana, a biće okončana čim dozvole vremenske prilike. Ipak, jedino trajno rešenje za ovu deonicu je izgradnja motoputa, čime bi se izmestio tranzitni saobraćaj.

Pogledajte prilog Radio-televizije Vojvodine: