Opštinama Vrbas, Kula i Odžaci sredstva za regresiranje prevoza srednjoškolaca

411

VRBAS / KULA / ODŽACI - Pokrajinska vlada dodelila je u petak predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini 182 miliona dinara namenjenih za regresiranje prevoza 20.819 učenika srednjih škola.

Foto: vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i deci. Ugovore sa Pokrajinskom vladom potpisali su i predstavnici opština Vrbas, Kula i Odžaci.

U ime opštine Vrbas ugovor vredan 2,6 miliona potpisao je predsednik Milan Glušac, koji se zahvalio Pokrajinskoj vladi na nastavku pružanja podrške obrazovnom procesu mladih iz cele Vojvodine.

Ispred opštine Kula, Ugovor o dodeli novčanih sredstava iz budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu, potpisao je Strahinja Paravina, pomoćnik predsednika opštine. Po ovom konkursu, za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini u međugradskom saobraćaju za period januar – decembar 2019. godine, opština Kula je dobila sredstva u iznosu od 6,3 miliona dinara.

Opštini Odžaci na ovom konkursu dodeljeno je 2,9 miliona dinara, a ugovor u ime lokalne samouprave potpisao je zamenik predsednika Miroslav Kondić.