(FOTO) Učenici SSŠ 4. juli sa svojom profesorkom u poseti Multiartu

654

VRBAS - Profesorka ruskog jezika Mirjana Hrutka i đaci SSŠ “04. juli“ posetili su udruženje Multiart povodom velikog priznanja koje je dobio učenik ove škole Leon Rukavina. Uz harmoniku i pesme, upriličena je veličanstvena priredba.

Foto: Multiart

Leon je sa svojom kratkom pričom o autizmu i udruženju Multiart na ruskom jeziku dobio diplomu prvog stepena na međunarodnom konkursu u Kostromi koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Ruske Federacije.

Foto: Multiart

Leon Rukavina ima 16 godina, dijagnozu iz autističnog spektra poremećaja i učenik je prvog razreda srednje škole „4. juli“ u Vrbasu i sa svojim roditeljima je dugogodišnji član udruženja Multiart.

Foto: Multiart

Ovim povodom Leon je sa svojim drugovima iz odeljenja naslikao matrjošku – babušku na velikom formatu kao poklon udruženju Multiart i uspomenu na ovaj događaj i kao poruku drugoj deci i roditeljima da je uz mnogo rada, truda i ljubavi sve moguće.

Foto: Multiart

„Ponosni smo na našeg drugara, on je jedan od mnogih primera da se u Multiartu beleže mnoge životne pobede. Razlozi su veoma jednostavni, mnogo volje i ljubavi. Posebnu čestitku i zahvalnost upućujemo profesorki Mirjani Hrutki, koja svojim radom i pristupom pokazuje koliko se može postići sa adekvatnim pristupom deci sa teškoćama. Uz dužno poštovanje svima, ovakvi prosvetni radnici, sa rezultatima u praksi trebalo bi da rade na modelima inkluzije u osnovnim i srednjim školama, a svoja iskustva da prenose kroz obrazovni sistem Srbije“, kažu u udruženju Multiart.

Foto: Multiart
Foto: Multiart