Humanitarna projekcija filma „Vi idite, ja neću“ u Kuli i Vrbasu

623

KULA / VRBAS - Povodom 20 godina od NATO agresije na našu zemlju i 15 godina od martovskog pogroma, Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovala je projekcije filma „Vi idite, ja neću" u osam različitih zemalja.

Ove projekcije, koje se održavaju prevashodno u znak sećanja na sve stradale, imaju i humanitarni karakter, pa se na njima prikupljaju prilozi za pomoć srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Film reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis novog kosovskog raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda. Produkcija „Aleksandrija film“ je isti ustupila besplatno za ovu akciju koja nosi naziv „Bioskop iz bloka“, u koju se za sada uključilo čak 30 gradova.

Projekcija dokumentarnog filma „Vi idite, ja neću“, održaće se u Kulurnom centru Kula 23. maja s početkom u 20:00 časova, dok će Vrbašani film moći da pogledaju narednog dana, 24. maja od 19:00 časova u prostorijama udruženja građana „Gostoljublje“, koje se nalaze u pasažu iza bioskopa.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Snimci u filmu su uznemirujući i nisu za decu i ljude sa slabijim srcem.