Organizatori pripremili bogat program za predstojeće Dane sela – Dane žita u Kruščiću

596

KRUŠČIĆ - Trodnevna manifestacija "Dani sela, dani žita" održaće se u Kruščiću 31. maja, 1. i 2. juna, a organizatori su pripremili bogat program.

Foto: TO Kula

Manifestaciju će 31. maja u 21:00 sat otvoriti veliki rok koncert, a prvog dana juna aktivnosti počinju već od 07:30, kada će se održati opštinsko takmičenje vozača u organizaciji Saveza vozača Kule i defile motociklista. Takmičenje počinje u školskoj učionici OŠ „Veljko Vlahović“, a nastavlja se na poligonu na pisti. Kandidati za takmičenje moraju da ponesu vozačku dozvolu na uvid.

Likovna kolonija počinje istog dana u 08:00 časova, a od 08:30 moći ćete na platou ispred Mesne zajednice da posetite izložbeno-prodajni sajam Udruženja žena „Vredne ruke“, gostujućih udruženja i firme „Animal commerce“.

Direktor Pokrajinskog fonda za poljoprivredu Aleksandar Bogdanović će u sali Mesne zajednice Kruščić od 09:30 govoriti o mogućnostima kreditiranja i subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje iz fondova APV i RS. U podne će se održati koktel sa privrednicima i gostima.

Za 13:30 najavljen je kulturno-umetnički program u kojem će učestvovati folklorna sekcija MZ Kruščić, Osnovne škole „Veljko Vlahović“, Vrtić „Vrtuljak“ i KUD „Košut Lajoš“. Firma „Animal commerce“ i MZ Kruščić u 15:00 sati organizuju ručak za goste, kajganijadu.

Na stadionu na kanalu će se od 17:00 časova igrati revijalna utakmica između FK Dijaspora, ekipa veterana iz Kruščića i gostiju iz Mađarske. Od 21:00 sat sledi koncert Jelene Gerbec i Milana Mitrovića.

Manifestacija se nastavlja u nedelju, 2. juna takmičenjem u pecanju koje počinje u 07:00, a u 08:30 na stadionu FK „Mladost“ počinje turnir „Legende Kruščića“.

Još jedno takmičenje čeka ribolovce, ali ovog puta na stadionu FK „Mladost“, gde će se nadmetati u bacanju varalice u cilj. Na terenu kraj kanala tačno u podne počinje turnir u odbojci na pesku, a u 12:30 DVD Kruščić izvešće pokaznu vežbu gašenja požara iz vode. Gosti će u 12:00 sati moći da se posluže ručkom u ribarskoj kućici, a od 14:00 sledi takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša.