(FOTO) Vukovi sa Roda kupa doneli devet medalja

402

KULA - Takmičari Karate kluba "Vukovi" iz Kule ostavili su za sobom još jedan uspešan vikend nastupom na međunarodnom "Roda kupu" u Beograd.

Foto: Željko Vorinski

Za nepune tri godine takmičenja u zvaničnoj federaciji, svoju „riznicu“, pored skoro 600 medalja i 12 pehara, Vukovi su dopunili sa još šest značajnih pehara sa veoma respektabilnog internacionalnog turnira A kategorije, koji je održan u nedelju u sportskoj hali „Ranko Zeravica“ na Novom Beogradu.

Foto: Željko Vorinski

Naime, pored četiri osvojena ubedljiva prva mesta, Vukovima su dodeljena još dva pehara i to Rastku Mijanoviću kao najuspešnijem takmičaru u borbama i Vukovima kao klubu za treće mesto u generalnom plasmanu od preko 50 klubova i skoro 900 takmičara iz Srbije i regiona.

Foto: Željko Vorinski

Vukovi su nastupali sa osam takmičara i dve ekipe na pomenutom kupu.

Zlatne medalje su osvojili:

  • Ekipa junior u sastavu (Ćosić Filip, Milutinović Miloš, Kakaš Aleksandar i Bođanac Aleksandar)
  • Ekipa nada u sastavu (Krnajac Mihajlo, Mijanović Rastko, Krnajac Miloš i Ćosić Uroš)
  • Mijanović Rastko – nada
  • Bođanac Aleksandar – junior
Foto: Željko Vorinski

Srebrne medalje su osvojili:

  • Krnajac Mihajlo – nada
  • Ćosić Uroš – nada
  • Milutinović Miloš – junior
Foto: Željko Vorinski

Brozane medalje su osvojili:

  • Kakaš Aleksandar – junior
  • Ćosić Filip – junior
Foto: Željko Vorinski

„U upravi kluba su prezadovoljni postignutim dosadašnjim rezultatima, a posebno što je jasan, čist, tvrd i specifičan karate, koji Vukovi demonstriraju na svim dosadašnjim takmičenjima, opšteprihvaćen u celom sistemu, čak pojedini klubovi se obraćaju trenerima da im daju sugestije kako oni da vode svoje matične klubove, što daje još veći polet da se nastavi sa takvim sistemom treninga. Trenutno najveću pažnju stručnog štaba zauzimaju dvojica takmičara našeg kluba koji tempiraju formu za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Banjaluci od 30. maja do 2. juna, a to su Krnajac Mihajlo i Mijanović Rastko.
Da podsetimo, Mijanović je kao reprezentativac Srbije učestvovao na Balkanskim prvenstvima 2017. godine u Istanbulu i 2018. u Beogradu i oba puta završio na petom mestu, a Krnajac je učestvovao na Balkanskim školskim igrama 2018. u Novom Sadu i bio četvrti, tako da očekujemo da će ove godine Banjaluka i sportska hala „Borik“ biti mesto gde će se konačno naši reprezentativci, kao jedini predstavnici iz Kule i kulske opštine, popeti na pobedničko postolje i doneti klubu i Kuli još Balkanskih odličja“, poručuju iz kluba.