(FOTO) Crveni krst Kula obeležio Nedelju Crvenog krsta velikim brojem aktivnosti

297

KUA - Ove godine nedelja Crvenog krsta obeležava se pod sloganom "Ljubav". Crveni krst Kula je nedelju Crvenog krsta obeležio nizom aktivosti.

Foto: Crveni krst

Uručeni su paketi higijene, pelena i garderobe za sedam beba i mama sa teritorije opštine Kula, koji će im biti od značaja. Paketi su uručeni u prostorijama Crvenog krsta Kula.

Foto: Crveni krst

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležen je 11. maja organizovanjem ručka za davaoce koji su dali krv više od 80 puta.

Foto: Crveni krst

U oviru Zajedničkog programa za inkluziju romske i dece iz osetljivih grupa, organizovan je odlazak sa korisnicima projekta u Kulturni centar Kula, gde su deca gledala pozorišnu predstavu. Deca su takođe, povodom obeležavanja Nedelje usta i zuba, dobila četkice i paste za zube.

Foto: Crveni krst

Organizovano je druženje i poseta učenika četvrtih razreda OŠ „Petefi brigada“ sa temom difuzije i upoznavanje rada i značaja organizacije Crvenog krsta. Tom prilikom održane su radionice o nenasilnom rešavanju konflikata. Radionice je održala istaknuta volonterka Sanja Stojanović. U OŠ „Isa Bajić“ održano je predavanje za učenike drugih i trećih razreda sa temom difuzije, kao i upoznavanje sa principima Crvenog krsta kroz gledanje crtanog filma Pomoćko.

Foto: Crveni krst

Svečani prijem u Vladi Vojvodine upriličen je 13. maja, a prijemu su, pored zaposlenih Crvenog krsta Kula, prisustvovale volonterke Sara Plančak, Marina Nađ, Ivana Veselinović.

Foto: Crveni krst