Milutin Lučić: ŽRK Vrbas ove godine igrao najbolji rukomet, uspeh je bio očekivan

621

VRBAS - Rukometašice "Vrbasa" igraće u petak, 24. maja od 19:00 časova revijalnu utakmicu i tom prilikom će im biti uručen pehar za uspeh koji su postigle, plasiravši se u Super A ligu.

Foto: V. R.

Ženski rukometni klub „Vrbas“ ostao je neporažen u prolećnom delu igre, a od naredne sezone igraće među deset najboljih rukometnih klubova u Srbiji.

Tim povodom razgovarali smo sa trenerom Milutinom Lučićem, koji je svojim predanim radom postigao istorijski uspeh, zajedno sa devojkama koje su se u ovoj sezoni zasluženo izborile za prvo mesto.

NM: Da li ste očekivali ovakav uspeh kluba?

Milutin Lučić: Uspeh je očekivan jer rezultat nije napravljen samo u ovoj sezoni, nego je to priremano godinama i ekipa je selektirana. Već tri godine smo u ovoj ligi, imamo iskustva i ove godine smo zasluženo završili prvi. Sazrele su i devojke i klub, a i ja kao trener.

NM: Koliko Vam je uspešna rukometna karijera pomogla u trenerskom poslu?

Milutin Lučić: Sigurno da je pomogla, ali ne bih poistovećivao igračku karijeru sa karijerom trenera. Ne mora da znači da dobar igrač mora da bude dobar trener ili da lošiji igrač ne može da bude dobar u trenerskom poslu. Mnogo sam radio na sebi i rastao sa klubom, tako da je igračka karijera sigurno donekle pomogla da budem dobar trener.

NM: Iako je Vrbas grad rukometa, da li će istorijski uspeh vašeg kluba podstaći mlađe da se u još većem broju bave ovim sportom?

Milutin Lučić: U prethodne tri godine klub je odlučio da radi ozbiljno sa mlađim kategorijama i da u budućnosti imamo što više igrača iz Vrbasa. Treba da iskoristimo ovu situaciju kada je klub napravio najveći uspeh osvajanjem Kupa Vojvodine, a sada i ulaskom u Super A ligu i da poradimo na promociji. Imamo kamp „Guliver“ koji se svake godine održava ovde u gradu i imamo jednu grupu koja je samo za početnike. Sigurno da treba da iskoristimo ovaj momenat i da promovišemo naš klub, kako bismo imali što više članova. Već sada u selekcijama Vojvodine imamo četiri igračice koje su na najužim spiskovima.

NM: Šta je ono što sledi i kada počinju pripreme za narednu sezonu?

Milutin Lučić: Pripreme počinju početkom avgusta, a početak prvenstva je sredinom septembra. Sada sledi prelazni period kada treba da pojačamo ekipu. Mislim da bi ova ekipa teško opstala u Super A ligi među deset najboljih klubova i sigurno je da su nam potrebna dva, tri adekvatna pojačanja. Ako zadržimo devojke koje su igrale u ovoj sezoni, uz dva, tri kvalitetna pojačanja i kvalitetan rad, verujem da možemo da izborimo opstanak. Ove godine smo igrali najbolji rukomet i ekipa smo koja je primila najmanje golova u ove 22 utakmice.

Preduslov za rezultate koje smo pravili u prethodnom periodu je da budemo stabilan klub. Jako je bitno to što lokalna samouprava pomaže, ne samo naš kolektiv, nego sve klubove u vrbaskoj opštini. Ja kao trener zahvalio bih se rukovodstvu kluba, jer bez njih ne bismo mogli da se takmičimo i da budemo zadovoljni. Veliki su troškovi jer igramo ligu u kojoj se putuje. Pre desetak dana smo igrali u Prokuplju, bili smo i u Pirotu. To su duga putovanja i treba obezbediti uslove za takmičenje u Super A ligi.

Pozvao bih ljubitelje rukometa da večeras dođu u što većem broju i podrže naše devojke koje će igrati revijalnu utakmicu protiv reprezentacije lige koju čine najbolje igračice iz svih klubova. Našem klubu će biti uručen pehar i tim povodom će biti upriličena i proslava.