U toku realizacija projekta „Matura 2019“ koji je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova

526

SRBIJA - Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je projekat "Matura 2019", koji se realizuje od 6. maja do 9. juna u cilju bezbedne proslave maturske večeri.

MUP ovaj projekat sprovodi u svim gradovima i opštinama u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom omladine i sporta, Kancelarijom za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije i Agencijom za bezbednost saobraćaja.

„Da bismo uspešno sproveli projekat, pozivamo vas da se uključite i da svi zajedno, sa vašim roditeljima, nastavnicima, prijateljima i stručnjacima koji rade za mlade, kroz druženje, razgovor i dogovor, utičemo na podizanje nivoa svesti o bezbednosnoj kulturi, razvoj pozitivnih stavova i jačanje lične odgovornosti svih mladih, kako bi završetak škole i proslava maturske večeri protekli bez neprijatnih događaja i incidenata, a vaša generacija bila pozitivan primer budućim maturantima kako se mogu zabaviti i biti bezbedni u isto vreme“, poručuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Saveti za bezbednu maturu: