Kuljanima prvo, Crvenčanima drugo mesto na Festivalu amaterskih društava Vojvodine

344

KULA / CRVENKA - U Staroj Pazovi je od 17. do 25. maja održan 56. Festival amaterskih društava Vojvodine na kojem se predstavilo osam predstava iz Kule, Crvenke, Sivca, Nove Pazove, Šida, Uzdina, Kovina i Stare Pazove.

Foto: B. Grbić

Crvenačko pozorište nastupilo je drugog, a Kuljani su na sceni zaigrali trećeg festivalskog dana.

Predstava „Gospođica Julica“ u izvođenju Kulturnog centra Kula, proglašena je za najbolju u Vojvodini. Slobodan Nogavica dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu i scenski govor, a Miljana Sapun nagrađena je za najbolju žensku ulogu. Nagrada za režiju pripala je Fuadu Tabučiću.

Foto: Kulturni centar Kula

Srebrna plaketa otišla je u crvenačko pozorište „Stevan Sremac“ za predstavu „Slučajna smrt jednog anarhiste“. Igor Pavlović nagrađen je za najbolju scenografiju i scenski pokret, Cvijeta Jovanović Mučalica i Zoran Radulović dobili su diplome za najbolja glumačka ostvarenja, a Gordani Jelić Mešter pripala je nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Predstave „Gospođica Julija“ i „Slučajna smrt jednog anarhiste“ plasirale su se na Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će se održati u Kuli od 14. do 22. juna.

Predstava „Vlast“ dramske sekcije „Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac učestvovaće ove godine na 13. Festivalu tradicionalnih pozorišnih formi amatera Vojvodine FETRA.

Najbolje amatere ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Vera Hrćan Ostojić, glumica Pozorišta mladih u Novom Sadu, Filip Markovinović, pozorišni i filmski reditelj i Katarina Todorović, dramaturg i docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.