Policija zadržala osamnaest pijanih vozača, više osoba povređeno

257

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopšenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 20. do 26. maja.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile teške i 10 osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 18 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i šest osoba lake telesne povrede. Jedanaest vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobila lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede.

U opštini Kula evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile teške i jedna osoba lake telesne povrede. Tri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisano je 85 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 390 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je nepropisno kretanje unazad i dr.