(VIDEO) (FOTO) Zaposleni u Komunalcu upoznali mališane iz Zvezdice sa poslom arhitekte

957

VRBAS - Na poziv Predškolske ustanove "Boško Buha", Vrtića "Zvezdica" iz Vinograda, koji realizuje projekat "Uredimo naše dvorište", ekipa Sektora marketinga i Sektora za prostorno planiranje, urbanizam i projektovanje JKP "Komunalac" Vrbas održali su radionicu i upoznali predškolce sa zanimanjem arhitekte.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Organizovali smo jednu dečju radionicu, da bi se na dečjem nivou objasnilo šta je posao jednog arhitekte, kako bi oni kroz igru mogli da se upoznaju sa zanimanjem koje je malo apstraktno za njihov uzrast. Druga stvar koja je bila cilj ove radionice je da im JKP Komunalac Vrbas pomogne u osmišljavanju uređenja njihovog dvorišta. Posao je započet ovom radionicom i biće realizovan u narednom periodu“, rekla je Dragana Kostić, master inženjer arhitekture.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Deca su bila veoma zainteresovana za ovu radionicu i aktivno su se uključila, postavljajući arhitekti bezbroj pitanja.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Kako kaže Dragana Kostić, deci je posebno bio interesantan deo sa mapom grada gde su mapirali gde oni žive, upoznali se sa ulicama i mogli da vide svoje kuće i dvorišta. Pokazali su interesovanje i za to kako izgleda plan kuće, kako se crta, od kog materijala se mogu graditi objekti, koliko traje izgradnja i slično.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Naša ustanova i Vrtić „Zvezdica“ već duži niz godina sarađuju sa JKP Komunalac iz Vrbasa. Ovaj put smo nastavili saradnju kroz naš projekat „Uredimo naše dvorište“, a na dečju inicijativu, koju su vaspitači ispratili, isplanirali smo aktivnosti za uređenje našeg dvorišta“, kaže Slađana Tatarski, vaspitač u „Zvezdici“.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Vaspitači i mališani izrazili su želju da se saradnja sa Komunalcem produbi, te da im se pomogne oko realizacije njihovih planova na uređenju dvorišta koje im mnogo znači za igru, odmor, ali i realizaciju nastavnih sadržaja.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Pogledajte prilog JKP Komunalac: