JKP Čistoća deo akcije udomljavanja labradora i zlatnih retrivera za osobe sa posebnim potrebama

730

SOMBOR - Prihvatilište za pse i mačke Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” Sombor pruža bezrezervnu podršku plemenitoj akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbija velikog srca", uz podršku Udruženje ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape”.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“, koja pomaže osobama sa invaliditetom, maligdnim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama, pokreće projekat obuke kvalifikovanih osoba za dresuru pasa za terapeutske potrebe. To će učiniti u saradnji sa dva poznata centra za obuku terapeutskih pasa u inostranstvu.

Somborsko prihvalitilište za pse i mačke ustupiće napuštene i spašene zlatne retrivere i labradore za dresuru u terapeutske svrhe. Ove vrste pasa su zbog svoje prirode i karakteristika pogodne za pomoć osobama koje imaju neku vrstu invaliditeta ili pate od maligdnih i retkih bolesti.

U JKP „Čistoća“ napominju da svaki napušten pas kojeg zbrinu u Prihvatilištu dobija sav poteban tretman, pa je samim tim pripremljen za udomljavanje sugrađanima koji žele umiljatog kućnog ljubimca.

„Osim što ova vrsta pomoći i podrške osobama sa invaliditetom više neće biti nedostupna u Srbiji, psi koji su bili napušteni će sada biti voljeni i negovani. Takođe, naši prijatelji iz udruženja „Srbija velikog srca“ pomoći će nam da prikupimo hranu za naše štićenike“, kažu u udruženju „Zelene šape“.