Učenici krsturske srednje škole u poseti Vladi Srbije

406

RUSKI KRSTUR - Na poziv predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, učenici Gimnazije "Petro Kuzmjak" iz Ruskog Krstura posetili su u utorak Naučno-tehnološki park (NTP) na Zvezdari i zgradu Vlade Srbije.

Foto: Vlada Republike Srbije

Poziv je usledio nakon organizovanog Skajp časa premijerke sa učenicima te škole u novembru prošle godine, čiji je cilj bio da se krsturski srednjoškolci, kroz nesvakidašnji oblik nastave, upoznaju sa radom i aktivnostima Vlade. Tom prilikom se javila ideja da učenici posete Beograd i zgradu Vlade.

Učenici i njihova profesorka matematike Natalija Budinski, prvo su posetili Naučno-tehnološki park na Zvezdari. Direktorka NTP Zvezdara Gordana Danilović-Grković sa saradnicima, predstavila je najzanimljivije projekte i 3D štampač, a učenici su pre dolaska pripremili svoje modele, koje su želeli da izrade baš na ovom štampaču.

Nakon toga, učenici su sa profesorkom posetili zgradu Vlade Srbije, gde je bio organizovan obilazak press sale, sale za sednice, salona za svečane susrete, kao i sobe sa poklonima koje predsednici Vlade Srbije dobijaju tokom mandata od raznih svetskih zvaničnika.

Saradnja sa školom iz Ruskog Krstura i profesorkom Natalijom Budinski započeta je u okviru redovnih susreta koje predsednica Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuju sa najboljim nastavnicima.