Vinarija Milisavljević iz Lipara nagrađena u Novom Sadu i na Paliću

1125

LIPAR - Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji je održan od 11. do 17. maja 2019. godine, Vinarija Milisavljević iz Lipara je predstavila tri odabrana vina.

Predstavnici Vinarije Milisavljević u Novom Sadu / Foto: V. M.

Prema oceni stručnog žirija, sva tri predstavljena vina iz Vinarije Milisavljević su dobila zlatne medalje, kao i Plaketu Novosadskog sajma za vrlo visok kvalitet ocenjenih vina.

Jedno od predstavljenih vina koje je osvojilo zlatnu medalju je „Spev“, novo vino iz ove kuće, dok su preostala dva „Šardone“ i „Žusot“ samo potvrdili svoje mesto među najkvalitetnijim vinima iz naše regije.

Vina iz Vinarije Milisavljević se pre svega i na najbolji način mogu probati i kupiti u degustacionoj sali koja je u sklopu vinarije u Liparu. Vina se mogu probati i u nekim vrhunskim restoranima širom Vojvodine i u Beogradu, a mogu se kupiti u trgovačkim lancima poput Univerexporta, Merkatora, Metroa i sl.

Stevan Milisavljević / Foto: M. M.

„Kvalitet našeg vina „Spev“ je u velikoj meri opredeljen mladim zelenim orahom koji sa svojim bogatstvom u mineralnim materijama poput joda, bakra, mangana, gvožđa, cinka, sumpora i fosfora, vitamina C, E, B6, B9, kao i omega 3 masnim kiselinama, a u kombinaciji sa polifenolima i antacijanima našeg crvenog vina (Merlo) kao osvedočenim eliksirima zdravlja daju proizvod koji sa punim pravom možemo oslovljavati kao i vino i lek. Napominjem da je zeleni orah još od antičkog doba upotrebljavan za lečenje mnogih bolesti, a njegovu lekovitost je potvrdila i savremena medicina. Ovo vino u Srbiji, a koliko je nama poznato i šire, se proizvodi samo u Vinariji Milisavljević u Liparu“, izjavio je Stevan Milisavljević, vlasnik vinarije.

Zweigelt pobedničko vino Palićkih vinskih svečanosti 2019. godine

Posle samo nekoliko dana, na Palićkim vinskim svečanostima, održanim 24. maja, vino Zweigelt iz Vinarije Milisavljević proglašeno je najboljim crvenim vinom, dok su bela vina Šardone i Žusot još jednom potvrdila svoje mesto sa Velikim zlatnim medaljama.

Pehar namenjen pobedničkom vinu, primio je član treće generacije vinarije, Petar Milisavljević. Tom titulom Zweigelt je opravdao poverenje koje su u njega imali Marija Terezija i Josip Broz Tito, koji su ga pili celog života.

Vino Zweigelt / Foto: M.M.