Karatistkinja Hajduka Matea Kalmar predstavlja Srbiju na Balkanskom šampionatu

320

KULA - U Karate klub "Hajduk" došlo je još jedno priznanje i to u vidu poziva selektora reprezentacije Srbije za takmičarku Mateu Kalmar.

Foto: KK Hajduk Kula

Matea se našla na spisku reprezentativaca koji su danas otputovali na Balkanski šampionat u Banjaluku. Karatistkinja kulskog „Hajduka“ nastupiće u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji Ženske nade +54kg.

Balkanski šampionat se održava od 31. maja do 2. juna u Banjaluci i svakako je najveći izazov za mladu takmičarku kojoj će ovo biti prvi nastup za reprezentaciju.

Foto: KK Hajduk Kula

„Matea iza sebe ima svoju najbolju sezonu do sada gde je ostvarila značajne uspehe osvajanjem medalja u pojedinačnoj konkurenciji i na Prvenstvu Vojvodine i Prvenstvu Srbije, uspehe kao kapiten ekipe ženskih nada, a sve to krunisala je nastupom i za kadetsku ekipu koja je osvojila drugo mesto na nedavnom Kupu Srbije. Radi se o jednoj od najboljih takmičarki Karate kluba „Hajduk“ i sigurno jednoj od najperspektivnijih u Srbiji u svom uzrastu. Očekujemo respektabilan nastup naše takmičarke, lepe vesti i slike sa pobedničkog postolja“, izjavio je trener Nikola Greber.