Prebrojte lastina gnezda u svom domaćinstvu i osvojite tonu kukuruza

1361

SRBIJA - Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije ove godine će, u okviru takmičenja "Domaćinstvo koje su laste izabrale", treću godinu zaredom nagraditi tonom kukuruza domaćinstvo sa najvećim brojem gnezda seoskih lasta.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Domaćinstva na teritoriji Republike Srbije u kojima su se naselile seoske laste, mogu do 16. juna da pošalju informacije sa brojem aktivnih gnezda i da na taj način učestvuju u takmičenju. Nagrada će biti dodeljena domaćinstvu koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća.

Pre proglašenja pobednika, žiri će proveravati verodostojnost broja gnezda koji je učesnik prijavio. Konačni rezultati biće objavljeni do 19. juna na sajtu Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

Prošle godine na takmičenju je učestvovalo 96 domaćinstava, a nagrada je pripala porodici Petković iz Velike Plane sa čak 80 aktivnih gnezda seoskih lasta.

Pravila takmičenja
Obrazac za prijavu