U toku godine počinje obnova puta Kula – Vrbas, deo kroz Kulu mora da sačeka

2440

KULA / VRBAS - Jedna od trenutno najvažnijih tema kako u Kuli, tako i u Vrbasu je svakako put koji povezuje pomenuta dva mesta, a koji je u veoma lošem stanju. Vozači su posebno zabrinuti otkad su postavljeni znakovi, koji zbog stanja na kolovozu, ograničavaju brzinu kretanja na 40 km/h.

Foto: M. V.

Ovim putnim pravcem u proseku prođe više od 6.000 vozila dnevno i ogroman teret. Zbog starosti, put više ne može da podnese toliku težinu i propada sve više. Javno preduzeće “Putevi Srbije” predvidelo je rekonstrukciju deonice od Srbobrana do Vrbasa i od Vrbasa do Kule, ali je taj put u međuvremenu toliko propao da rekonstrukcija ne može da se čeka, nego mora da se izvrši krpljenje udarnih rupa.

Zbog veoma lošeg stanja na ovoj deonici, upravljač puta će prvo izvršiti krpljenje udarnih rupa, a potom će preći na relizaciju kompletne rekonstrukcije. Međutim, vremenski rokovi su nepoznati, pa smo prilikom obilaska radova na putu Kruščić – Bački Gračac iskoristili priliku da pitamo predsednika opštine Kula da li raspolaže svežim informacijama o ovom problemu.

Foto: Nemanja Janjanin

„Rekonstrukciju puta na deonici između Kule i Vrbasa radi Republika Srbija i zapravo cela rekonstrukcija bi trebalo da počne iz pravca Srbobrana, a predviđeno je da se obnovi i deonica između Vrbasa i Kule, kao i put kroz naseljeno mesto Kula, do izlaska iz Kule prema Crvenki. Postojali su problemi u vezi sa proširenjem mosta i obezbeđivanjem dela za potrebe pešaka. Taj deo puta i put kroz naseljeno mesto Kula će verovatno kasnije krenuti sa obnovom. Prema nekim informacijama koje mi imamo, pravo pitanje je da li će se uopšte deonica kroz Kulu raditi ove godine“, izjavio je Miljanić.

Foto: M. V.

„Što se tiče deonice između Kule i Vrbasa, trebalo bi da radovi počnu u toku ove godine, ali još jednom napominjem da je za ovaj posao zadužena Republika Srbija, prema tome, mi imamo samo pojedine informacije o toj temi“, dodao je predsednik opštine Kula.

Što se tiče postavljenih znakova za ograničenje brzine, Dejan Aleksić iz Agencije za bezbednost saobraćaja objasno je za RTV da ovo ograničenje brzine, uz znak za opasno ulegnuće na putu, predstavlja najavu nekih budućih radova. Posle zimskog perioda došlo je do otvaranja rupa na kolovozu, pa je upravljač shodno tome izvršio obeležavanje ovog dela puta, kaže Aleksić.