(VIDEO) Put između Kruščića i Bačkog Gračaca postaje moderna saobraćajnica

1651

KRUŠČIĆ / BAČKI GRAČAC - U toku je izvođenje radova na pojačanom održavanju dela puta između Bačkog Gračaca i Kruščića koji, osim što je važan za opštine Odžaci i Kula, ima i izuzetan regionalni značaj.

Obilazak radova na putu Kruščić - B. Gračac / Foto: N. Janjanin

Rok za završetak radova je mesec dana, a procenjena vrednost je 39 miliona dinara bez PDV-a. Iako za sada radovi teku prema planu, vremenske prilike, koje ne idu u korist izvođačima, mogle bi da diktiraju tempo i produže taj rok.

Prema rečima predsednice opštine Odžaci Latinke Vasiljković, ovo je nastavak prve faze koju je opština Odžaci realizovala pre dve godine. Ona podseća da je prvi deo puta Bački Gračac – Kruščić u dužini od 3,3 km, koji se nalazi u katastarskoj opštini Bački Gračac, završen pre dve godine i da je to investicija koju je realizovala opština Odžaci iz sopstvenih sredstava.


„Moram da napomenem da je vrednost tih radova bila oko 79 miliona dinara sa PDV-om. Logično je bilo nastaviti i završiti pojačano održavanje celog puta, tako da smo u toku 2018. godine, zajedno sa opštinom Kula, potpisali sporazum i odlučili da realizujemo ovaj zajednički projekat“, dodaje predsednica opštine Odžaci.

Foto: N. Janjanin

„Opštini Kula i mestu Kruščić značajna je ova saobraćajnica sa aspekta privrede, ali je važna i građanima naše opštine jer veliki broj njih radi u Odžacima. Kruščić, zahvaljujući ovoj saobraćajnici postaje prometno mesto, a u planu je i izgradnja drugih putnih pravaca. Opštine Kula i Odžaci su susedi, nalaze se u istom okrugu i problemi građana su dosta slični, tako da je saradnja dobrodošla i daje dobre efekte“, rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Nastavljajući saradnju, opštine Odžaci i Kula su se obavezale da, proporcionalno dužini u katastarskim opštinama, realizuju i projektno-tehničku dokumentaciju, obezbede nadzor, kao i da zajednički izvrše javnu nabavku za izvođača radova.

Dužina deonice na kojoj se trenutno izvode radovi iznosi 1.698 metara, od čega opštini Odžaci pripada 724, a katastarskoj opštini Kruščić 974 metra.

Pogledajte video prilog: