Matea Kalmar zauzela peto mesto na Balkanskom šampionatu

424

KULA - Proteklog vikenda održan je 24. Balkanski šampionat u Banjaluci za mlađe uzrasne kategorije, na kom je nastupila i takmičarka KK "Hajduk" Kalmar Matea, kao član reprezentacije Srbije.

Foto: KK Hajduk Kula

Učešće je uzelo 1.039 takmičara iz desetak zemalja. Nastupile su reprezentacije Turske, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske…

Šampionat je održan od 30. maja do 2. juna, a Matea se borila u subotu, 1. juna, kada je imala veoma zapažen i uspešan nastup. Iako debitant na međunarodnoj sceni, Matea je nastupila u kategoriji ženske nade +54kg i uz ostvarene dve pobede i dva poraza osvojila je peto mesto.

1. meč – Pobedila takmičarku iz BiH rezultatom 2:1
2. meč – Pobedila takmičarku iz Hrvatske 2:0
3. meč (pulufinale) – Izgubila od takmičarke iz Srbije rezultatom 3:4
4. meč (repasaž, borba za 3. mesto) – Izgubila od takmičarke iz Turske posle preglasavanja sudija jer je u regularnom delu meča rezultat bio 0:0

„U klubu smo izuzetno zadovoljni i ponosni na debitantski nastup naše takmičarke koja je pre svega napravila veliki broj poena, aktivno vodila mečeve, dobila sve pohvale selektora i u nedostatku sportske sreće ipak završila na visokom petom mestu u vrlo ozbiljnoj konkurenciji. Ovo je ogromno iskustvo za našu mladu nadu koja će to svakako materijalizovati medaljama u budućem periodu i biti okosnica reprezentacije“, rekao je trener Nikola Greber.