Besplatne usluge za roditelje iz opštine Kula u okviru Savetovališta za rani razvoj dece

1186

KULA - Udruženje za pomoć MNRO "Plava ptica" uz podršku Opštine i Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, roditeljima iz opštine Kula nudi dve nove besplatne usluge u okviru Savetovališta za rani razvoj dece.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Škola za roditelje namenjena je trudnicama, mladim parovima i onima koji su već roditelji, a razmišljaju o proširenju porodice. Teme sedmodnevne besplatne obuke su: zdravlje u trudnoći, nega novorođenčeta, pripreme za porođaj, pilates za trudnice, razvoj deteta od rođenja do treće godine, vaspitanje deteta i uloga oca u odgajanju deteta. Škola će se odvijati u Kuli, u Lenjinovoj 17 (Pionirski) od 24. do 30. juna, a vode je patronažne sestre, ginekolog i stručnjaci za razvoj deteta. Obavezne su prijave na telefon 064/64-85-382 radi formiranja grupa.

Usluge patronažne sestre za novorođenčad dostupne su svim roditeljima kroz pet do sedam besplatnih poseta patronažne sestre radi obuke za dojenje, nege pupka, obuke za kupanje i svih drugih potreba roditelja kada je beba stigla u porodicu.


Posete patronažne sestre se zakazuju na telefon 064/64-85-382. Ova usluga je dostupna u svim mestima opštine i besplatna je.