Turistička organizacija opštine Vrbas komšija Gradskog muzeja tokom juna

230

VRBAS - Komšija Gradskog muzeja Vrbasa u junu mesecu, u okviru akcije "Pozovi komšiju u muzej", biće Turistička organizacija opštine Vrbas.

Foto: B. Grbić, fotopres.com

O zajedničkim akcijama tokom šestog meseca razgovarali su kustos i istoričar Gradskog muzeja Pavle Orbović i direktorka Turističke organizacije Marija Zlatović Arsenijević.

Orbović je najavio nekoliko programa do 20. juna, a pre svega promociju Turističke organizacije u Muzeju, kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Predviđeno je da učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i Srednje stručne škole „4. juli“ izrađuju suvenire koji su ono što je zajedničko za Muzej i Turističku organizaciju. Posle radionica, sve što je na njima urađeno biće izloženo u prostorijama Gradskog muzeja.

Prema rečima Marije Zlatović Arsenijević, ljudima koji posećuju Vrbas treba na najbolji način predstaviti naš grad, zbog čega su već pripremljeni promo film i prospekti o turističkim potencijalima vrbaske opštine, manifestacijama i drugim stvarima koje bi bile interesantne gostima. Ona je istakla da Turistička organizacija i Gradski muzej već imaju dobru saradnju i da je prirodno da budu partneri i u akciji „Pozovi komšiju u muzej„.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: