(VIDEO) Pred nama su dve velike manifestacije zbog kojih Kula postaje centar regiona

3200

KULA - U svečanoj sali Opštine Kula upriličena je konferencija za medije povodom održavanja 15. Moto susreta i 11. Trke prijateljstva, dve najmasovnije manifestacije u kulskoj opštini.

Foto: N. Janjanin

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić istakao je da je Trka prijateljstva događaj koji je kulsku opštinu ucrtao na sportsku mapu i učinio je prepoznatljivom i izrazio nadu da će i u narednim godinama zadržati kvalitet koji sada ima. Moto susret ima još dužu tradiciju od Trke prijateljstva i Opština Kula će obe manifestacije podržati najmanje onoliko koliko je izdvojila ove godine, kaže Miljanić.

Organizator Moto susreta Saša Ačanski zahvalio se Opštini Kula što je podržala ovu manifestaciju i rekao da će nastojati da se kvalitet najvećeg moto događaja u kulskoj opštini održi i narednih godina. On je iskoristio priliku da pozove sve ljude da posete ovogodišnji Moto susret i uživaju u sjajnoj atmosferi po kojoj je kulska moto manifestacija poznata. Program ovogodišnjeg Moto susreta u Kuli pročitajte OVDE.

Saša Ačanski / Foto: N. Janjanin

Zdravko Mišović, organizator Trke prijateljstva, podsetio je da se ovaj sportski događaj održava 15. juna i najavio trku za decu osnovnoškolskog uzrasta, glavne trke na pet i deset kilometara, kao i štafete, dva puta po pet kilometara. Mišović je obavestio građane da će 15. juna, već u ranim jutarnjim časovima biti zatvoren uži centar grada (Kramerova i Lenjinova do policijske stanice), zbog montiranja ograda i bine i upoznao trkače sa trasom trke.

„Učesnici Trke prijateljstva trčaće od Kramerove ulice do Petra Drapšina, gde će skrenuti levo prema jezeru, a malo pre jezera se kreće nazad. Trče se dva kruga“, kaže Mišović i dodaje da će taj deo Kule biti zatvoren za saobraćaj od 17:15 do 19:30 časova. On je građane zamolio za razumevanje i pozvao ih da dođu i podrže trkače.

Zdravko Mišović i Damjan Miljanić / Foto: N. Janjanin

Svoj dolazak na Trku prijateljstva najavile su dve najbolje srpske atletičarke Olivera Jeftić i Teodora Simović, zatim Osman Junuzović i Belmin Mrkanović iz Doboja, koji su trenutno najbolji trkači u regionu. U Kulu 15. juna stižu i naši reprezentativci Milan Mitrović, pobednik Beogradskog maratona Kristijan Stošić i više od trideset članova reprezentacije na srednjim i dugim prugama. Budući da Trka prijateljstva ima veliki značaj u okruženju, dolazak su najavili i direktori svih velikih trka u regionu, a Mišović je rekao da je u planu i panel diskusija sa njima.

Program će voditi Radoslav Simić sa Radio-televizije Srbije, a atmosferu će praviti bubnjari Dragoljuba Đuričića.

Pored Opštine Kula, Trku prijateljstva pomogli su Asics Srbija, Tref Sport, Voda Diva, Garmin Srbija i Jaffa Crvenka.

Pogledajte video snimak sa konferencije za medije: