Komunalac Vrbas radi punom parom, pokošeno oko 100.000 kvadratnih metara zelenih površina

373

VRBAS - Ekipe "Zelenila" Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" Vrbas, ove nedelje su pokosile blizu 100.000 kvadratnih metara zelenih površina u gradu.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Uređene su javne zelene površine koje JKP Komunalac Vrbas redovno održava na osnovu ugovora sa Opštinskom upravom i rešenjima Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave Vrbas.

Na osnovu toga pokošena su dečija igrališta kod autobuske stanice,u Bloku Save Kovačevića, Bloku Vasilja Koprivice i Nađin park.

Sledeće nedelje se planira uređenje Ravnog Sela povodom predstojećeg filmskog festivala. JKP Komunalac Vrbas već treću godinu zaredom uređuje Ravno Selo za ovu manifestaciju.

Nastaviće se i uređenje dečjih igrališta i terena koji su obuhvaćeni ugovornom obavezom. Zbog velikog obima posla usled vremenskih prilika koje su doprinele bujanju vegetacije, iz „Zelenila“ apeluju na građane da budu strpljivi jer će sav posao biti obavljen.

Radnici „Puta“ su završili sanaciju rupa na kolovozima u Kucuri i trenutno se rade sanaciju po gradu.
Uporedo sa ovim poslovima radi se i na košenju trouglova preglednosti, kao i na obnavljanju horizontalne signalizacije.

Ovi poslovi obavljaju se u sklopu redovnih aktivnosti a u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.
Iz „Komunalca“ apeluju na učesnike u saobraćaju da dodatno obrate pažnju i prilagode vožnju uslovima na putu.

Ekipe PJ „Kapela“ nastavljaju radove na uređenju groblja u Vrbasu, Savinom Selu i Bačkom Dobrom Polju. Uređenje grobnih mesta, odnosno parcela je u nadležnosti zakupaca.

Iz PJ „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju da je sistem za vodosnabdevanje stabilan zahvaljujući konstantnom monitoringu stručnjaka iz ove poslovne jedinice i preventivnom održavanju. Kompletan proces odvija se u skladu sa planom i programom. U narednih nekoliko dana neće biti planiranih isključenja vode.

„Apelujemo na sugrađane da ne bacaju smeće u blizini igrališta jer time, ne samo što zagađuju prirodu, već daju i loš primer najmlađim stanovnicima opštine Vrbas“, poručuju iz Komunalca.