Policijska uprava u Somboru evidentirala sedam saobraćajnih nezgoda

371

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 10. do 16. juna.

Foto: J. B. fotopres.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teške i sedam osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 15 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teške i pet osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je sedam vozača.

Na području opštine Apatin nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda. Pet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Odžaci nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Napisano je 110 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 478 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prvenstva prolaza i nepropisno preticanje.