Detalji nesreće na benzinskoj stanici u Vrbasu

3757

VRBAS - U utorak, 18. juna, oko 14:00 časova došlo je do eksplozije plinske boce na benzinskoj stanici u Vrbasu, na putu prema Kuli i tom prilikom je povređeno više osoba, među kojima ima i dece.

Ilustracija / Foto: N. Janjanin

Naime, prilikom punjenja plinske boce, eksplodiralo je vozilo marke „ford fokus“. Kako RTV nezvanično saznaje, reč je o plinskoj boci za domaćinstvo koja je u kućnoj radinosti prepravljena kako bi se koristila za pogon automobila. Ne sluteći da boca nije ispravna, radnik je napunio bocu, posle čega je došlo do eksplozije.

Šest osoba sa težim i lakšim telesnim povredama tom prilikom je prevezeno u Opštu bolnicu Vrbas, dok je petogodišnje dete sa opekotinama po rukama, nogama i licu, u pratnji ekipe Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Vrbas prevezeno u Zavod za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Dvoje dece uzrasta od četiri i 10 godina upućeno je na kućno lečenje posle saniranja lakih povreda, dok je četvoro odraslih zadržano na opservaciji u Službi za ortopediju, traumatologiju, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju OBV.

Kako su nam javili iz Opšte bolnice Vrbas, istog dana u prepodnevnim časovima došlo je do saobraćajne nezgode i tom prilikom povređene su tri osobe. Žena sa teškim telesnim povredama prevezena je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, a dva muškarca sa lakšim povredama upućeni su na dalje kućno lečenje.