Opština Kula opredelila 600.000 dinara za zaštitu od požara

227

KULA - Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić potpisao je u utorak sa Udruženjem građana Opštinski vatrogasni savez Kula, Ugovor o dodeli novčanih sredstava za zaštitu od požara. Ove godine za tu namenu opredeljeno je 600.000 dinara.

Foto: J. B. fotopres.com

Miljanić je podsetio da Opština godinama unazad pomaže rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva ali da su ta sredstva skromna i da pokrivaju samo njihove tehničke potrebe, odnosno registraciju vozila i gorivo. On je dodao da je značaj dobrovoljnih vatrogasaca mnogo veći od tih finansijskih sredstava, zbog čega su definisani još neki koraci kako bi se saradnja unapredila.

Na sastanku je bilo reči i o direktnom pomaganju Savezu kroz subvencionisanje računa za komunalne usluge, kao i o rešavanju prostora za funkcionisanje istog.

Nenad Marjanović, predstavnik Opštinskog vatrogasnog saveza, zahvalio se Opštinskoj upravi na sredstvima za sprovođenje preventivnih mera zaštite od požara i za podsticanje, usmeravanje i jačanje svesti o potrebi zaštite od požara.

Na Dan dobrovoljnih vatrogasaca Srbije 27. septembra održaće se pokazna vežba DVD opštine Kula, na kojoj će se vršiti kontrola znanja i veština lica zaduženih za zaštitu od požara u javnim komunalnim preduzećima.