Gabriela Marić: Uređenje parkinga kod groblja i asfaltiranje ulica među prioritetima MZ Deronje

765

DERONJE - Projekat "Mesna zajednica u službi građana" nastavili smo razgovorom sa Gabrielom Marić, sekretarom Mesne zajednice Deronje. Ona je govorila o planovima tokom 2019. godine, ali i o tome šta se nalazi na listi prioriteta.

Mesna zajednica Deronje / Foto: Gabriela Marić

NM: Kako ste zadovoljni sprovedenim aktivnostima mesne zajednice iz prethodne godine?

Gabriela Marić: U prethodnoj godini urađena je rekonstrukcija dela zgrade Mesne zajednice, a nastavak uređenja se planira i u 2019. Veliki akcenat u 2018. godini smo stavili na dečje igralište gde su nadograđene nove sprave za igru i rekreaciju najmlađih, obnovljen je mobilijar (kante za smeće) na igralištu ispred pravoslavne crkve i Doma zdravlja sa idejom da podignemo svest građana da ne zagađuju okolinu.

 

NM: Koje aktivnosti ste realizovali u tekućoj godini i šta je još u planu?

Gabriela Marić: U 2019. smo nastavili sa pozitivnom energijom i aktivnostima, u saradnji sa Opštinom Odžaci kupljena je kuća u blizini groblja, započeto je rušenje i u skorije vreme očekujemo izgradnju parking prostora kod mesnog groblja.

 

NM: Šta se nalazi na listi prioriteta mesne zajednice?

Gabriela Marić: Kao što je u prethodnom stavu navedeno, prioritet u 2019. godini je da se završi uređenje parking prostora kod groblja. Rekonstrukcija pešačkih staza – trotoara na mestima gde su veoma lošem stanju, uređenje otresišta kao i asfaltiranje ulica. Plan nam je da se napravi još jedno igralište za najmlađe.

 

NM: Kakvu saradnju imate sa drugim institucijama?

Gabriela Marić: Istakli bismo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom – Opštinom Odžaci, Osnovnom školom u Deronjama, brojnim udruženjima, JKP „Usluga“, kao većim i manjim privrednicima u selu.

 

NM: Na koji način ostvarujete komunikaciju sa građanima?

Gabriela Marić: Komunikaciju sa građanima ostvarujemo putem Fejsbuk stranice Deronje Deronje, kao i javnim oglasima na oglasnim tablama. Sredom održavamo prijem građana na kojem obavezno prisustvuje predsednik Saveta Mesne zajednice a po potrebi pozivamo predstavnike Opštine Odžaci kao i zaposlene u Domu zdravlja, službe za socijalni rad ili druga lica po potrebi građana.

 

NM: Šta biste izdvojili kao najveći problem u mesnoj zajednici?

Gabriela Marić: Veliki problem koji građani iznose je pitanje pasa lutalica, javni prevoz, a među prioritetima putna infrastruktura, koja je u dosta lošem stanju.

Sve članke iz rubrike “Mesna zajednice u službi građana” možete pronaći – OVDE.