U Vrbasu počele pripreme za Treći juniorski kup nacija u boksu

403

VRBAS - Nešto manje od dva meseca ostalo je do Trećeg juniorskog kupa nacija u boksu koji će se održati u Vrbasu od 14. do 18. avgusta u organizaciji Boks kluba "Čarnok", Bokserskog saveza Vojvodine i lokalne samouprave.

Foto: N. Janjanin

Na sastanku, koji je u sredu održan u maloj opštinskoj sali, konstituisan je Organizacioni odbor Kupa nacija i načinjeni prvi koraci u organizaciji ovog međunarodnog sportskog događaja. Kako je rečeno na sastanku, ove godine se takođe očekuje 25 reprezentacija sa četiri kontinenta od kojih su neke već sada potvrdile učešće.

U Organizacioni odbor Trećeg juniorskog kupa nacija uključeni su Opština Vrbas, JKP Komunalac Vrbas, Policijska stanica, Turistička organizacija opštine Vrbas, Crveni krst, Dom zdravlja „Veljko Vlahović“, Kancelarija za mlade, Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“ i drugi.

Igor Škundrić, BK Čarnok / Foto: N. Janjanin

Prisutni su predložili akcije koje će se sprovoditi u narednom periodu, kako bi ovogodišnji turnir na organizacionom nivou bio za klasu iznad prva dva. Uskoro će se održati još jedan sastanak, kako bi se detaljnije razradili planovi organizacije.

Naša zemlja će takođe nastupiti na Kupu nacija, a Boks klub „Čarnok“ će ove godine imati jednog predstavnika u reprezentaciji Srbije, Damira Jajića. Za Srbiju će se boriti i Kuljanka Aleksandra Tepavac, koja trenira u Boks klubu „Sombor“.